GÖRÜNTÜLÜ

MAK milislerinden Xinûs’ta eylem

MAK milisleri, Erzirom Xinûs’ta Türk devletine ajanlık yapan Hacı A. isimli kişinin yaşadığı eve molotoflu ve parça tesirli el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlediğini açıkladı.

XINÛS'TA ÖZEL SAVAŞ ELEMANINA YÖNELİK EYLEM

Kurdistan Özgürlük Milisleri (Mîlîsên Azadiya Kurdistanê), Erzirom‘un Xinûs ilçesinde 23 Nisan günü saat 22:30 civarında uzun bir süredir soykırımcı katil devlet ile işbirliği içinde olduğunu tespit ettiği Hacı A. isimli ajanın yaşadığı eve molotoflu ve parça tesirli el yapımı patlayıcı ile eylem düzenlediğini duyurdu.

Eylem sonrası şahsın yaşadığı evin civarına ambulans ve çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, milislerin eylem alanından başarılı bir şekilde ayrıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, “Bizler asla sömürgeci katil TC. devletinin yaratmak istediği korku imparatorluğunun denetimine girmeyeceğiz. Aksine varlığımız faşist TC. devleti ve onun Kurdistan’daki işbirlikçiliği için korku nedeni olacaktır. Bizler halkımızın değerlerini koruyarak intikam yeminiyle yaşayan yurtsever Kürt evlatlarıyız. Sömürgeciler ve onlara hizmet eden şahısların Kurdistan’daki faşist uygulamalara ve ihanet çizgisine müsaade etmeyeceğiz” ifadeleri kaydedildi.