GÖRÜNTÜLÜ

HPG, Komutan Şevger Çîya’yı andı

Komutan Şevger Çîya’yı saygıyla anan HPG, “Şevger yoldaşımız son nefesine kadar özgürlük mücadelesini başarıyla yürüttü” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“Kurdîstan halkının yiğit evladı, kahraman savaşçısı, değerli komutanımız Şevger Çîya yoldaşımızı şehadet yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

Edindiği parti ahlakı ve derin yurtseverlik bilinciyle anlamlı ve doğru temelde mücadeleye başlatan Şevger yoldaşımız, son nefesine kadar özgürlük mücadelesini başarıyla yürüttü. 24 yıl soluksuz bir mücadele tarihi bırakan yoldaşımız Mêrdîn’den Gabar’a, Cudî’den Medya Savunma Alanları’na kadar Kurdistan’ın birçok bölgesinde üzerine düşen devrimci görevlerini layıkıyla yerine getirmek için üstün çaba sarf etti. Özgür Kurdîstan ve Özgür Önderlik için amansız bir mücadele veren Şevger yoldaşımız, bu amacının yaşam bulması için her koşulda parti çizgisinin yılmaz bir neferi oldu.

Şevger yoldaşımızın emektar kişiliği, fedakarlığı, sadeliği ve komutanlık meziyetleri biz yoldaşları tarafından daima örnek alınacak ve yoldaşımızın hayallerini zaferle taçlandıracağız. Bu temelde değerli ailesine, yurtsever Mêrdîn halkımıza ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şevger Çîya yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Şevger Çîya
Adı Soyadı: Sedat Aksu
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Xanse – Nurî
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ocak 2022 / Medya Savunma Alanları

Şevger Çiya yoldaşımız Mêrdîn merkez Artuklu ilçesine bağlı Eqres (Akbağ) köyünde yurtsever bir ailenin ferdi olarak dünyaya gözlerini açtı. Yurtsever bir aile ve çevrede büyüyen yoldaşımız öz değerlerine bağlı biri olarak yetişti. Sisteme okullarına kısa bir süreliğine giden yoldaşımız köyünün doğal yaşamını kendine esas aldı. Daha çocuk yaşta iken gördüğü gerillalara hayran kalan yoldaşımız gerilla olmayı hayal eder. İşgalci TC devletinin 90’lı yıllarda Kurdîstan’da uyguladığı köy yakma ve faili meçhul cinayetlerin tanığı olarak büyüdü. Şevger yoldaşımızın ailesinin koruculuk sistemini kabul etmemesi nedeniyle Mêrdîn merkeze göçtükten sonra kısa bir süre parti ile bağlantısı kopar. Fakat daha sonra zindan üzerinden tekrardan ilişkilenir. Milis çalışmalarında yer alan yoldaşımız verilen tüm görevleri büyük bir titizlik ve ciddiyetle yerine getirir. Görevlere yaklaşımındaki hassasiyeti gerilla yoldaşlarının dikkatini çeker. Şehir çalışmalarındaki başarısı ve verdiği emek birçok kişiye örnek oldu. Şehir eylemlerinde de yer alan yoldaşımız her zaman düşmana büyük vurmanın arayışı ve hırsı sayesinde eylemsellik içinde olmayı başardı. 1991 yılında Mêrdîn’de şehit düşen amcaoğlu Ferhat Aksu ve 1994 yılında Bismil’de milis çalışmalarında yer alan şehit düşen dayısı Celal’in intikamını alma yeminini her zaman canlı tuttu. Uzun yıllar şehir çalışması yürüttükten sonra 1998 yılında gerilla saflarında yer alma kararı verdi.

1998 yılı Bagok alanı üzerinde özgür dağlara kavuşan Şevger yoldaşımız, gerilla yaşamına kısa sürede motive olarak verilen her erke hazır bir militan oldu. İlk eğitimini burada kaldıktan sonra pratik çalışmalara aktif katılım gösterdi. Eğitimlerde Önderliğimizin kişilik çözümlemeleri üzerine yoğunlaşarak kendinde büyük değişimler yarattı. Yeni bir gerilla olmasına rağmen eylemlerde yer alarak askeri yönden de gelişimi öne çıktı. 1999 yılında Gabar alanına geçerek gerillacılığını daha da büyük bir coşkuyla devam ettiren yoldaşımız aynı yıl alınan geri çekilme kararı doğrultusunda Heftanîn alanında devrimci görevlerini devam ettirdi. Heftanîn alanında kurye alışmasında yer alan yoldaşımız, birçok yoldaşının sağlam bir şekilde yerlerine ulaşmasında emek verdi. İki yıl Heftanîn şehitliğinde çalışma yürüttü. Şehitliğin bakımı, onarımı ve temizliği çalışmasını yapar. Şehitlere ve parti değerlerine bağlı olan yoldaşımız her şehit yoldaşının mezarına özenle baktı. PKK’ nin şehitler partisi olduğu gerçeğini bilerek görevini büyük bir ciddiyetle yerine getirdi. 2001 yılında Heftanîn alanında bir operasyonda yaralanan yoldaşımız, kısa sürede kendini toparlayarak mücadelesine devam etti. 2004 1 Haziran Hamlesi sürecinde Botan alanına dönen yoldaşımız, düşmana ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde yer aldı. Botan alanında hem askeri tecrübesi hem de ideolojik birikimi ile örnek bir militan oldu. Düşmanın saldırılarına karşı yüksek moral, büyük bir inanç ve Apocu irade ile mücadele ederek kendini her yönde geliştirdi. Savaşın kızgınlaştığı zamanlarda bile parti ilke ve ölçülerinin yılmaz bir militanı olarak hafızalarda yer edindi. Her şart altında Apocu çizginin uygulayıcısı olan yoldaşımız bulunduğu ortamlarda yaşama öncülük etti.

Yoğun bir pratik sürecinden sonra 2007 yılında Hakî Karer Akademisi’ne geçti. Eğitim ortamında pratik alanda yaşanan eksikleri ve başarıya götüren tarz üzerine yoğunlaşarak Apocu bir fedai olmak istedi. Beş yıllık bir pratikten sonra Şehit Îbrahim Akademisi’nde geçen yoldaşımız bir komutan olarak eğitimini tamamladı. Öndeliğimizin savunmaları ve kişilik çözümlemelerini okuyarak vicdani muhasebe yaptı. Yeni dönem gerilla perspektifi ve Devrimci Halk Savaşı üzerine yoğunlaşarak sıcak savaş alanları için öneride bulundu. Manevi değerlere bağlılığı, cesareti, dürüstlüğü ve emekçi yönüyle komutanlık görevlerini Apocu tarzda yerine getirdi. Yaşadığı yoğunlaşmaları ve bilinçte yaşadığı netleşmeyi pratikleştirmek üzere birçok görev alıp sorumluluk üstlendi. Bulunduğu her alanda dönem şehitleri kendine rehber yaparak, tüm yoldaşlarına örnek olan ve yol gösteren başarılı bir komutan oldu. Yaşamın her anını dopdolu yaşayan Şevger yoldaşımız verdiği emek, gösterdiği fedakarla unutulmaz bir mücadele tarihini biz ardıllarına bıraktı.

 Şevger yoldaşımız, 22 Ocak 2022 günü Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen düşman saldırısına şehadete ulaştı. Şehitlerimizin hayallerinin takipçisi olacağımızı ve bizlere miras bıraktığı mücadeleyi zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”