Emekliler: Gülmüyoruz

Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen, AKP'nin emekli maaşlarına zam yapacağının gerçeği yansıtmadığını belirtti. "AKP seçim yatırımı yapıyor. Emekliye verilecek ikramiye ile ülke batacaksa, bırakın batsın" dedi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen, AKP'nin emekli maaşlarına zam yapacağının gerçeği yansıtmadığını belirtti. "AKP seçim yatırımı yapıyor. Emekliye verilecek ikramiye ile ülke batacaksa, bırakın batsın" diyen Beysülen, taleplerinin alt sınır olarak 1800 lira olduğunu kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 100 liralık zam yapılacağını açıkladı. 
ANF'ye açıklama yapan, Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, AKP hükümetinin emekliler için yapacağı 'zammı' değerlendirdi...
Beysülen, "Sadece bin liranın altındakilere yüz liralık bir zam yapılacak ve bu da Temmuz ayında gerçekleşecek. Bundan yararlanacak emekli sayısı da çok değil, yüz lira da çok bir miktar değil" dedi.

'YÜZ LİRAYLA NE DEĞİŞİR?'

Söz konusu uygulamadan sadece bir liralık bile 'zam' alacak olanların olduğunu vurgulayan Beysülen, şöyle konuştu: "Yani herhangi bir emekli bu uygulamadan belki de on-yirmi liralık bir zam ile yararlanacak. Veya 700 liraya çalışanın geliri 800 lira olunca ne değişecek? Hiçbir karşılığı olmayan bir uygulama ama buna rağmen medya da hükümetin propagandasına alet olup 'müjde' diye duyuruyor. Bir de 'emeklinin yüzü gülecek' diyorlar. Nasıl gülecekmişiz? Hiç gülmüyoruz. AKP bu şekilde seçim yatırımlarına başlamış oldu."

'BIRAKIN, ÜLKE BATSIN!'

Hükümetin sermayedarlara milyonlarca dolar teşvik verdiğine dikkat çeken Beysülen, "Sermayeye verilen teşvikle, yolsuzluklarla ülke batmıyor ama emekliye verilecek ikramiye ile ülke batacaksa, bırakın batsın" diye tepki gösterdi
Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, taleplerinin ise emekli maaşlarının alt sınır olarak 1800 liraya çıkarılması olduğunu kaydetti.