HRE: Deştî Efrîn yoldaşımız şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Deştî Efrîn isimli savaşçılarının görevi başındayken şehit düştüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada "İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı Efrîn’de verdiğimiz Çağın Direnişi mücadelesinin ikinci aşaması kapsamında direnişe ve mücadeleye katılan Deştî Efrîn yoldaşımız görevini icra ettiği sırada 28 Nisan'da (2024) şehadete ulaştı” dedi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Yoldaşımız Deştî Efrîn (Arif Reşkilo), Efrîn’de özgürlük mücadelesi saflarına katılmasıyla tanınan yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Rojava Devrimi'nin başlamasıyla birlikte mücadeleye aktif olarak katıldı. Halep savaşından Efrîn’indeki Çağın Direnişi mücadelesine kadar yurtseverlik ve vicdani duygularla insani görev ve sorumluluklarının arkasında durdu. Özellikle 2018’de özel ve genel bir konseptle dünyanın gözü önünde gerçekleşen Efrîn'in işgalinden sonra durmadan her alanda kendini geliştirerek zayıf olduğu konularda kendini yetiştirdi ve büyük bir heyecan ve coşkuyla direniş saflarına katıldı. Yoldaşımız saflarımıza katıldığı günden bu güne kadar tüm zorluklara rağmen özgürlük ve bağımsızlık direnişinde yoldaşlarıyla birlikte omuz omuza mücadele etmiştir. Gittiği ve çalıştığı her yerde gerçek samimiyeti ve dostluğuyla sevildi. Kendisine verilen tüm görev ve sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getirdi ve verilen görevleri asla ihmal etmeyerek yoldaşlarına da öncülük etti.

En başta şehit Deştî Efrîn'in değerli ailesine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz ve şehitlerimizin mücadele çizgisinin takipçisi olacağımızın ve hedeflerine ulaşacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Deştî Efrîn

Adı ve Soyadı: Arif Reşkilo

Anne Adı: Meqbule

Baba Adı: Arif

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn  ve 28 Nisan 2024