Öcalan'ın mektubu Talabani'ye iletildi

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Amed milletvekili Leyla Zana ve KNK Eş Başkanı Nilüfer Koç'un yer aldığı heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın YNK lideri Celal Talabani’ye gönderdiği mektubu kendisine iletti.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Amed milletvekili Leyla Zana ve KNK Eş Başkanı Nilüfer Koç'un yer aldığı heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın YNK lideri Celal Talabani’ye göndermiş olduğu mektubu kendisine iletti. 

HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Amed milletvekili Leyla Zana ve KNK eşbaşkanı Nilüfer Koç'un yer aldığı heyet, bugün sabah saatlerinde Kürdistan bölgesel hükümeti başbakanı Nêçîrvan Barzani ile yaptığı görüşmenin ardından Süleymaniye’ye geçti. Heyet, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Irak eski Cumhurbaşkanı ve YNK lideri Celal Talabani’ye göndermiş olduğu mektubu teslim etti. 
Görüşmenin içeriğine ilişkin olarak Rojnews'e konuşan heyet üyesi KNK eşbaşkanı Nilüfer Koç “Görüşme genel anlamda olumlu geçti. Süreç hakkında kendisine bilgilendirme yapıldı. Ulusal kongrenin önemine vurgu yapıldı. Mam Celal eskiden beri bu çalışmaya büyük emek veren birisi olarak bilindiği için bu sürece de güç katması istendi ve sayın Abdullah Öcalan'ın kendisine gönderdiği mektup verildi” dedi. 
Son olarak YNK lideri Celal Talabani’nin Öcalan’dan söz edildiğinde duygulandığını da ifade eden Koç, planlanan görüşmeler tamamlandıktan sonra basına ve kamuoyuna görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgi verileceğini aktardı. 
Heyetin Süleymaniye görüşmelerinden sonra Hewler’e dönüp Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile de görüşüp Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mektubunu iletmesi bekleniyor.