Nürnberg ve Den Haag'ta Demokratik Toplum Merkezi kongreleri

Nürnberg ve Den Haag Demokratik Kürt Toplum Merkezleri kongrelerini düzenledi.

Nürnberg ve Den Haag Demokratik Kürt Toplum Merkezleri kongrelerini düzenledi. AKP hükümetinin çözümsüzlükte ısrar ettiği için parçalanmaya başladığının vurgulandığı kongrelerde, Kobanê ve Şengal direnişlerinin ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın projesinin sahiplenmesi gerektiği belirtildi.

NÜRNBERG

Almanya'nın Nürnberg kentinde faaliyet yürüten Demokratik Kürt Toplum Merkezi, ikinci olağan kongresini yaptı. Kongreye, Nürnberg ve birçok alandan birçok kişi katıldı.
Son siyasal sürecin değerlendirildiği kongrede, çözüm süreci de ele alındı. Çözüm sürecinin devam ettiği, Kürtlerin bu konuda oldukça detaylı bir yol haritasına sahip olmasına rağmen AKP hükümetinin belli bir yol haritasının olmadığının ve bir yol ayrımında bulunulduğunun açığa çıktığı vurgulandı.
Konuşmalarda, Kürdistan halkının yürüttüğü mücadelenin AKP'yi de parçalanmaya ittiğine dikkat çekildi.
Kongrede, Kobanê zaferi, Rojava'daki kantonlar ve Şengal direnişinin tüm Kürdistan'ı etkilediğine dikkat çekildi.

KOMİSYONLAR YENİLENDİ

Faaliyet raporunun okunmasının ardından Kobanê ve Şengal direnişleri örnek gösterilerek, bölgedeki mücadelenin hız kazanmasına rağmen bunun örgütlülüğe dönüştürülmesinde eksiklerin olduğu belirtildi.
Kongrede, Medya Halk Evi'nde faaliyet yürütmek için kadın, gençlik, barış, halkla ilişkiler, kültür, maliye, dernek, dışilişkiler komisyonları yeniden oluşturulurken, eş başkanlığa Sakine Kepez ve Rojavalı Ahmet Kalo seçildi.

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag kentinde de Demokratik Kürt Toplum Merkezi 9. kongresini yaptı.
Kürt Siyasetçi Akif Amed, kongrede yaptığı konuşmada çözüm sürecine değinerek, “Kürt sorunu çözülse de Kürt halkının savunma gücü olacak. Bir gülün bile dikeni ile savunma gücü vardır. Türkiye ateş altında değilse çözüm sürecinden kaynaklıdır. AKP Kürt sorunu önünde engeldir" dedi.

'HDP'NİN BAŞARISI AKP'Yİ GERİLETECEK'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ortaya koyduğu 10 maddenin uygulanması gerektiğini söyleyen Amed, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürece karşı pozisyon aldığını vurguladı. Amed, HDP'nin seçimlerde alacağı başarının AKP'yi önemli oranda gerileteceğini belirtti. Amed, Avrupa'da 500 bin oyun hedeflendiğini ve bu orana ulaşılması gerektiğini ifade etti.
Kürtlerin Ortadoğu'daki başarılarına da değinen Amed, gerici ve hegemonik güçlerin statü kazanmasını istemediği Kürtlerin kazanımlarına saldırdığına dikkat çekti.
KDP'nin Êzîdîlere yönelik politikasını da eleştiren Amed, "PKK halkın yönetim olmasını istiyor" dedi.
Kongrede, Avrupa'daki Kürtlerin Rojava, Kobanê ve Şengal direnişlerine hizmet edecek faaliyetlerini artırması, DAİŞ çetelerine karşı diplomatik duruşun sürdürülmesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın projesi kapsamında birlikte yaşama modelinin hayata geçirilmesi gerektiği kaydedildi. 
Kongrede düzenlenen seçimde yeni yönetime 75 kişi, eş başkanlığa ise Cemil Serhat ve Aliye Zengin seçildi.
Kongrenin sonunda 5 Nisan'da HDP'yi desteklemek amacıyla seçim paneli, 11 Nisan'da halk toplantısı ve 12 Nisan'da Hollanda Meclisi kongresinin yapılacağı duyuruldu.