Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı

Girê Amediyê’de bir işgalci cezalandırıldı, 4 mobesse imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Zap bölgesinde işgalcileri suikast taktiği ile hedef aldığını belirterek, bir işgalcinin cezalandırıldığını ve 4 mobesse kameranın imha edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Girê Amediyê Direniş Alanı ve Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilere karşı eylemler düzenlediklerini bildirdi. 

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyle yer aldı:

1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 22 Nisan saat 08:45, 08:47 ve 08:49’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ve işgalcilere ait mobesse kamera sistemleri suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemler sonucunda; 1 işgalci cezalandırıldı ve 2 mobesse kamera sistemi imha edildi. 

— 23 Nisan saat 08:50 ve 08:55’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mobesse kamera sistemleri suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemler sonucunda; 2 mobesse kamera sistemi imha edildi. 

— 22 Nisan saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen ve mobesse kamerası kurmak isteyen işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi ve kamera kurmaları engellendi.” 

HPG-BİM aynı açıklamada işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin ise şu ayrıntıları verdi:

“—21, 22 ve 23 Nisan’da Metîna bölgesinin Şêlazê, Dergelê, Bêşîlî, Serê Metîna Direniş Alanı 8 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Cûdî Direniş Alanı 3 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 2 kez olmak üzere toplam; 13 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

— 21 Nisan’da Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”