GÖRÜNTÜLÜ

Gerîla TV, ‘Agir Kete Dilê Enqere’ filmini yayınladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 17 Şubat tarihinde gerçekleştirilen ve 37 işgalcinin cezalandırıldığı Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu’nun görüntülerini yayınladı.

“Agir Kete Dilê Enqere” ismiyle yayınlanan görüntülerde Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilerin mevzilerinin gerillalar tarafından hedeflendiği ve çok sayıda mevziye girilip imha edildiği görülüyor. 

Bu filmde işgalcilere ait mevzilerin dronla çekilmiş görüntüleri, gerillaların sarp kayalıklardan ilerleyişi, eylemi koordine etmek için kendi aralarında sessiz konuşmaları ve çatışma anları tüm şiddetiyle yer alıyor. Sisli havada sık sık telsizlerden yapılan uyarılar, mayınlı alanlardan dikkatli geçişler, bomba atılan anlar dikkat çekiyor. 

TİLİLİ

Tel örgüleri de aşan gerillalar “düşman çeperlerine” girerken, silah sesleri durmuyor. Gerillalar tek tek mevzilere girerek, işgalcilere ait silahlara el koyuyor, bu sırada kadın gerillaların “tilililiii” sesleri duyuluyor. Bir kadın gerilla “ilerleyin, mevzileri kontrol edin” derken, bu arada el bombaları mevzilere atılmaya devam ediyor. Hızlı bir şekilde savunma hattı oluşturan gerillalar, tüm çadılara girerek üssü tamamen ele geçiriyor ve silahlara el koyuyor. 

“Düşman üssü” yakıldığı sırada bir gerilla “Agir kete dile Enqerê” diye bağırıyor. Gerîla TV’nin yayınladığı bir saatlik film adını buradan alıyor.

ŞEHİT GERİLLAYI SIRTINDA TAŞIDI

Çatışmalar sırasında şehit düşen Şervan isimli gerilla, yoldaşları tarafından sırtlanarak çatışma alanından uzaklaştırılıyor.  Gerilla yoldaşlığını ve bağlılığını anlatan görüntülerde, şehit gerillanın yerdeki kanlı elbisesi de alınıyor. Şehidin cenazesi, sarp kayalıklar boyunca yoldaşının sırtından inmiyor. 

BİLANÇO

HPG-BİM 18 Şubat günü yayınladığı açıklamada 37 işgalcinin cezalandırıldığı operasyonda işgalcilere ait; 15 mevzi, 7 konteynır, 1 cephanelik, 1 muhabere yeri, 1 gözetleme yeri, 2 A4 silahı, 1 bombaatar silahı, 2 radar sistemi ve 5 mobesse kamerasının da imha edildiğini duyurmuştu.