'DAİŞ belası tamamen yok edilene kadar savaşacağız'

Habur Savunma Meclisi savaşçıları, Til Temir’deki Asuri-Süryani köylerine yönelik çete saldırılarına karşı YPG içindeki Kürt, Arap ve diğer halklarla aynı mevzide savaşmanın büyük bir moral ve güç verdiğini belirtti.

Habur Savunma Meclisi savaşçıları, Til Temir’deki Asuri-Süryani köylerine yönelik çete saldırılarına karşı YPG içindeki Kürt, Arap ve diğer halklarla aynı mevzide savaşmanın büyük bir moral ve güç verdiğini belirtti. “Bu çete belası topraklarımız üzerinden tamamen yok edilinceye kadar, Rojava halkının öz savunma gücü YPG ile birlikte savacağız” diyen Habur Savunma Meclisi savaşçıları, "DAİŞ çetelerinin insanlık dışı saldırılarına karşı topraklarımız üzerinde onurlu yaşamak için 'Ya özgürlük, ya da onurlu bir ölüm' mesajını verdi.

'DUYARSIZ YAKLAŞILMAMALI'

Çete saldırılarının Til Temir’deki Asuri köylerine yönelik saldırıların 9. gününde ANF'ye değerlendirmelerde bulunan Habur Savunma Meclisi savaşçıları, ilerici insanlığın Asuri ve Rojava halklarına karşı daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. 

Çete saldırısında Asurilerden birçok insanın çetelerce ya infaz edildiği ya da halen akıbetinin bilinmediğinin altını çizen savaşçılar, "Asuriler başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel güçler yaşanılan trajediye duyarsız yaklaşmamalı” dedi.

ROJAVA’DA HALKLAR BİRLİKTE ÖZGÜRLÜK SAVAŞI VERİYOR

Çetelere karşı savaşan güçler halkların kardeşliği temelinde Rojava ve özgür Suriye’nin geleceğinin de oluşturduğuna dikkat çeten Davit adlı Habur Savunma Meclisi savaşçısı, “Çeteler girdikleri yerlerde talan ve katliamı halklar, dinler ve tüm kültürler üzerinde geliştiriyor” dedi. Davit, çetelere karşı halkların birliği temelinde gelişen savaşın halkların ortak değerleri üzerinde inşa edildiğini de kaydetti.

Çetelerin Til Temir ve köylerinde 10 Asuri köyüne saldırdığını söyleyen Habur Savunma Meclisi savaşçısı Davit, şunları ifade etti: “Halkların inançları ve kültürlerini yok eden bir zihniyetle, Êzîdî halkı gibi Asuri halkı üzerine de bir katliamı geliştirmek istediler. YPG ile birlikte yaptığımız savunma sayesinde büyük bir katliam önlendi. Çetelerin köylerimizde esir aldıkları insanların akıbetleri belli değil.”

'TÜRK DEVLETİ KÖYLERİMİZİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN ÇETELERE YARDIM EDİYOR'

Habur suyunun çetelerin saldırısından önce yükseldiği ve bunun Türk devleti tarafından gerçekleştirildiği yönündeki görüşlerini dillendiren 39 yaşındaki Mişar adlı Habur Savunma Meclisi savaşçısı, “Son beş on yıldır kışın bu kadar su yükselmemişti. Habur suyu çeteler saldırmadan üç gün önce yükseldi. Bu bizde ister istemez Türk devleti köylerimizin önünü kesmek için çetelere yardım ediyor düşüncesini oluşturdu” dedi.

DAİŞ çeteleri Til Temir’deki Asuri köylerine saldırdığında hazır olduğunu söyleyen Habur Mışar adlı Habur Savunma Meclisi Savaşçısı, YPG güçlerinin erken müdahalesi ile büyük bir katliamın önüne geçildiğini ifade etti.

YPG’nin çetelere karşı Til Hemis ve Til Barak’ta kazandığı başarıların kendilerine büyük bir moral ve güç verdiğini ifade eden Mişar, “Çetelerin sonu yakındır. Yakın süreçte Kürt ve Arap kardeşlerimizle birlikte çeteleri bu topraklardan da söküp atacağız. Halkımız köylerine, yerlerine dönecek, şehitlerimizin intikamını alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

'BÖLGESEL GÜÇLER ÇETELERİ ROJAVA'YA GETİRİYOR'

İsminin açıklamasını istemeyen 32 yaşında bir Habur Savunma Meclisi savaşçısı ise çete saldırılarında öldürdükleri çeteler arasında Türk, Endonezyalı ve çekik gözlü kişiler olduğunu söyledi. Bu çeteleri Rojava’ya getirerek savaştıran bazı bölgesel güçlerin olduğunu düşündüğünü ifade eden savaşçı, Türk devletinin çetelere halen yardım ettiğini kaydetti.

İsimi vermek istemeyen Arap asıllı Habur Savunma Meclisi savaşçısı da, “YPG tüm halkların hak ve özgürlüklerini koruyor, dünya YPG’ye, Kürtlere, Arap ve Asuri halkına sahip çıksın” çağrısında bulundu. YPG’nin Til Temir ve Rojava savunmasında Kürt, Arap, Asuri ve diğer halkların ortak savunmasını yaptığını da ifade etti. YPG’nin Rojava ve Suriye halklarının ortak manevi değerlerini oluşturduğunu, bunun içinde halklar tarafından desteklendiğini ifade eden 32 yaşındaki savaşçı, “DAİŞ çetelerinin mutlaka yenilecekler, buna inandığımız için her zaman büyük bir moral ve güçle çeteler karşı direniyoruz” şeklinde konuştu.