'Önder Apo Evinizin Konuğu’ kampanyası başlatıldı

‘Önder Apo’ya Özgürlük, Şengal’e Özerklik’ kampanyası çerçevesinde ‘Önder Apo Evinizin Konuğu’ kampanyası başlatıldı.

ÖNDER APO İÇİN KAMPANYA

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, 21 Ekim 2023’te ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Şengal’e Özerklik’ sloganıyla başlatılan kampanyaya 10 Ekim 2023’te katıldı. ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyası uluslararası alanda başlatılan bir kampanya. Kampanya kapsamında düzenlenen yürüyüşler, mitingler, seminerler, toplantılar, okumalar vb. etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.
Kampanya kapsamında TAJÊ ve Şengal Özerk Yönetimi, ‘Önder Apo Evinizin Konuğu’ adı altında yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında aileler tek tek ziyaret edilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatını anlatan broşürler ve fotoğraf dağıtılıp Abdullah Öcalan’ın paradigması anlatılacak.

TEK TEK EVLER ZİYARET EDİLİYOR

Kampanya Sinunê ilçesine bağlı Dugirê nahiyesinde başlatıldı. Kadın meclisi üyeleri ve kurum ve örgüt temsilcileri evleri tek tek ziyaret ediyor. Ev ziyaretinde çok sıcak karşılanan üyeler gittikleri evlerde Abdullah Öcalan'ın hayatını anlatan broşür, fotoğraf hediye edip önderliğin hayatı hakkında sohbetler yapıyor.
Aile ziyaretlerinde konuşan TAJÊ Koordinasyonu Üyesi Nazê İlyas, şunları söyledi: “Şengalli kadınlar olarak ‘Önder Apo Evinizin Konuğu’ kampanyasını başlattık. Önderliğimiz için ne yapsak ta azdır. Önder Apo dört duvar arasında olabilir ama o en özgür kişidir. Binlerce kadın ve genç onun düşüncelerinin ve felsefesinin peşinden gidiyor, o sıradan bir insan değil, kutsal bir insandır.
Önder Apo’nun 25 yıldır cezaevinde olması büyük bir haksızlık. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için bu kampanyayı başlattık. Bütün dünya onun karşısında duruyor. O kadınların gözlerini ve ufuklarını açarak onları güçlü ve iradeli kıldı. Êzidî kadınlar olarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

'ÖNDER APO'YA BORÇLUYUZ'

Dugirê nahiyesi Meclis Üyesi Semira Sabri ise kampanyaya ilişkin şunları söyledi: “Önder Apo üzerinde çok ağır bir tecrit olduğu için ‘Önder Apo Evinizin Konuğudur’ kampanyasını başlattık. Düşman önderliğin düşüncelerinden korktuğu için onu cezaevinde tutuyor. Önder Apo’nun düşünceleri bir kişinin değil milyonların düşüncesidir. O bir grupla başladı, şimdi milyonlar onun izinde yürüyor.”

Kampanya aktivistleri PADÊ Politbüro Üyesi Musa Kasım’ın evini de ziyaret etti. Konuklarını ‘hoş geldiniz. Ziyaretinizden memnuniyet duydum’ diyerek karşılayan Musa Kasım, şöyle devam etti: “Önder Apo’nun resmini bize hediye etmeniz beni çok sevindirdi. Böyle bir sevinci hissetmeyeli uzun zaman oldu. Bu anlarda Önder Apo’nun aramızda olduğunu hissediyoruz. Şengal halkı olarak Önder Apo’ya borçluyuz çünkü bizim yanımızda olan ve bizi katliamdan kurtaran onun savaşçılarıydı. O anları asla unutmayacağız. Bu fotoğraf sonuna kadar duvarımızda asılı kalacak.”

KNK üyesi ve aynı zamanda Simoqiyan aşireti liderinin ikametgahına da ziyarette bulunuldu. Aktivistler adına konuşan Dugirê nahiyesi TAJÊ Üyesi Rîham Xidir,  “Şengalli kadınlar olarak bu kampanyayı başlattık. Allah’tan ve Tawusê Melek’ten dileğimiz bir an önce Önderliğimizden hayırlı haberler almaktır. Fermandan bugüne kadar Önder Apo’nun düşünceleri ve felsefesiyle ayakta kaldık, onun düşünceleriyle örgütlendik, kendimizi geliştirdik.”
KNK Üyesi Mam Seyid Milhim,  konuklarını selamlayarak, “Bizi ziyaret eden ve bize Önderliğimizin resmini hediye eden tüm annelere ve kız kardeşlerimize hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Seîd Milhim konuklarına ferman sürecinde yaşananları şu sözlerle dile getirdi: ” Başkan Apo’nun Şengal Dağı’nda yaptığı iyiliği hiç kimse unutamaz. Eğer O olmasaydı kökümüz kalmazdı ve bir 100 yıl daha Şengal’e dönemezdik. Biz Önder Apo’yu görmemiştik, O da Şengal’i görmemişti. Ferman zamanı bir baktık ki onun savaşçıları bizim imdadımıza geliyor. Kalplerinde hiçbir korku ve kaygı yoktu. Şengal halkı hiçbir  zaman onları unutmayacaktır. Her Şengalli kendini Önderliğin özgürlüğünden sorumlu görmelidir.”