Polonya ve Norveç'te Newroz kutlandı-YENİLENDİ

Polonya'nın Varşova kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Hotel Vanecia Palace'de Newroz etkinliği düzenlendi.

Polonya ve Norveç'te Newroz kutlamalarına devam edildi. Kutlamalarda, Kobanê ve Şengal ile dayanışmak için stant açılırken, sık sık "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

VARŞOVA

Polonya'nın başkenti Varşova'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Hotel Vanecia Palace'de Newroz etkinliği düzenlendi. 
Etkinliğe, Kürdistan’ın dört parçasından Polonya’da yaşayan Kürtlerin yanı sıra Polonya ve farklı ülkelerden akademisyenler, öğrenciler de katılım sağladı.
Kadın ve gençlerin yerel elbiseleriyle katıldığı kutlamalarda Newroz ateşi yakıldı ve saygı duruşunun ardından Kürt Ulusal Marşı okundu.
Etkinlikte Newroz bildirisinin okunmasından sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz mesajlarından derlenen slayt gösterisi sunuldu ve yine Polonyalı akademisyen ile öğrencilerin hazırladığı bir sunum yapıldı.
Sık sık “Biji berxwedana Kürdistan-Kobane”, “Biji Serok Apo” ve “Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganlarının atıldığı etkinlikte Koma Xezex, Süleyman (Çarnewa) sahne aldı.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da yaşayan Kürtler Manglerud semtinde Newroz’u çoşkuyla kutladılar. Kürdistan’ın dört parçasından Kürtlerin ve Norveçlilerin de katıldığı kutlamada Norveç Kızıl Partisi’nden Mari Eifring ve KCD adına Hawar Roj birer konuşma yaptı.
Gençler sık sık "Biji Serok Apo" sloganları atarken, etkinlikte Berivan, Rubar Şino, Erol Berxwedan, Nebez ve Dünya Makuryani, Koma Şehit Dılxwaz çocuk grubu ve Ferhad Kanat sahne aldı.
Kutlamanın yapıldığı salonda Heyva Sor a Kurdistanê ve Kürdistan Kültür Derneği de stant açarak el yapımı malzemeler ve Kürt ulusal elbiselerini satarak Kobanê ve Şengal’e yardım topladı.