Marsilya HDP seçim komisyonu çalışmalarını sürdürüyor

Güney Fransa'nın Marsilya kentinde, Haziran ayında yapılacak Türkiye genel seçimlerine yönelik kurulan seçim komisyonu, bölgedeki Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlere ulaşmaya devam ediyor.

Güney Fransa'nın Marsilya kentinde, Haziran ayında yapılacak Türkiye genel seçimlerine yönelik kurulan seçim komisyonu, bölgedeki Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlere ulaşmaya devam ediyor. HDP için oy isteyen ve 41 kişiden oluşan komisyon 3 haftalık bir çalışmayla 1600 seçmene ulaştı.

Marsilya Kürdistan Toplum Merkezi’nde haftada bir yapılan toplantıda bir araya gelen komisyon üyeleri, mart ayı içinde 4 bin seçmene ulaşma kararı aldı.

Marsilya Seçim komisyonu 5 bin seçmene ulaşmayı kararlaştırdı.

Komisyon Marsilya kentini 7 alana bölerken, Marignane, Miramas, Vitrolles, Martigues, Aix, Salon gibi çevre kasabalara yönelikte özel bir ekip oluşturdu. Seçim Komisyonu aynı zamanda Marsilya'da yaşayan diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı haklara ve inançlara yönelikte özel komisyonlar ve alt birimler kurdu. Buna göre Asuri-Keldani komisyonu, Alevi komisyonu, Camii komisyonu yine Güçbirliği komisyonu kuruldu.

Marsilya'da oy verme işlemi 8 Mayıs ile 31 Mayıs arası, kesintisiz bir şekilde saat 10:00 ile 19:00 arası tarihlerde ve randevusuz bir şekilde Marsilya başkonsolosluğunda yapılacak. Yalnız oy kulana bilmek için kişilerin Marsilya konsolosluğuna kayıtlı olmak gerekiyor. Konsoloslukta kayıtları bulunmayanların en geç 27 Mart'a kadar adreslerini Marsilya konsolosluğuna posta yoluyla veya konsolosa giderek yapabilirler.