Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HDP Van adayları Genel-İş ve Kent Konseyini ziyaret etti

HDP Van milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Genel-İş Sendikası ve Kent Konseyi Yöneticileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

HDP Van milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Genel-İş Sendikası ve Kent Konseyi Yöneticileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

HDP Van milletvekili adayları Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva ve DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ile birlikte DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ve Van Kent Konseyi’ni ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

İlk olarak Genel İş Sendikası’nı ziyaret eden HDP Heyeti burada Genel-İş Van Şube Sendikası Eş Başkanları Emine Bozkurt ve Ömer Tekin ile görüştü. Görüşlerini dile getiren Genel-İş Van Şube Sendikası Eş Başkanı Emine Bozkurt, HDP’li adayların ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. HDP’nin varlığı ile mutlu olduklarını kaydeden Bozkurt, “Biz de seçimlerde üzerimize düşeni yapacağız. Bu ülkede barış ve demokrasi için hepimizin yapacağı bir şey mutlaka var. Biz işçiler zor şartlar altında çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunların mecliste gündeme gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Genel-İş Van Şube Sendikası Eş Başkanı Ömer Tekin de, Kürt hareketinin aynı zamanda bir işçi hareketi olduğunu hatırlatarak, işçilerin sorunlarının gün geçtikçe arttığını ve çözüm beklediğini kaydetti.

Genel-İş Van Şube Eş Başkanlarının ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva da, “Sizlerle fikir alışverişinde bulunmak ve önerilerinizi almak açısından bu ziyaretler oldukça önemlidir. Eşbaşkanlık sistemini bu topluma kazandıran Sayın Öcalan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bizim barajı aşma konusunda herhangi bir tereddüdümüz yok ancak provokasyonlar da sürüyor. İşte bugün yine HDP Genel Merkez binamıza yönelik bir saldırı oldu. Bu saldırıyı da bu vesileyle kınıyoruz” dedi.

Genel-İş Van Şubesi ziyareti işçilerin sorunlarını dile getirmesinin ardından son buldu.

HDP Heyeti Genel-İş’in ardından Van Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Burada Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser ile sohbet eden HDP Van Milletvekili adayları ortak çalışmanın önemine değinirken, Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kent konseylerinin yerel demokrasinin gelişmesindeki önemine değindi.

HDP Van milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler yaptığı konuşmada, “Kent Konseyleri ortak çalışmayı ve katılımı esas alan bir çalışma ama mahalle meclisleriyle mutlaka ortaklaşmalıdır” diye konuştu. İşletilebildiği halde kent konseylerinin çok önemli olduğunu kaydeden Özsökmenler, kent konseylerinin katılımcı ve yerel demokrasinin çok önemli bir ayağı olduğuna dikkat çekti. Hep birlikte çalışacaklarını vurgulayan Özsökmenler, “Bizler kent konseyinin doğal üyeleriyiz” dedi.

HDP Van milletvekili adaylarından Lezgin Botan ise kent konseylerinin yerel demokrasinin güç aldığı yerlerden biri olduğunu belirtti. Son yıllarda muhtarlıkların artık sembolik hale geldiğini ifade eden Botan şunları söyledi: “Fakat bizim açımızdan kent konseylerinin ve mahalle meclislerinin hayat bulması çok önemlidir. Biz bir halk hareketiyiz ve bu toplumun yerel dinamikleriyle çalışacağız.” 

...