YPG'li Elter, Saray’da toprağa verildi

YPG'li Elter, Saray’da toprağa verildi

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin işgal saldırıları sırasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Elter (Umut Welat) Saray'da düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Hafta içinde Kobanê'de çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fırat Elter'in cenazesi yüzlerce araçlık konvoy tarafından Gevaş ilçesinde karşılandıktan sonra Saray'ın Turan (Panemêrg) köyüne getirildi. 

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde 'Katil IŞİD (DAİŞ), işbirlikçi AKP' ve ‘Kobanê IŞİD'e mezar olacak' sloganları atılırken YPG savaşçısı Elter'in ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları taşındı. 

Cenaze törenine DBP Van İl Başkanı Musa İtah,  Özalp, Saray, Muradiye, Çatak, Edremit İlçe Belediye Eş Başkanları, Özalp ve Saray İlçe yöneticileri, Van MEYA-DER yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri ve STÖ temsilcileri  katıldı.

Köy camisinde yapılan cenaze töreninin ardından Elter'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazede yapılan konuşmalarda DAİŞ terörüne karşı bütün Kürdistan halkının birlik içinde hareket etmesi gerektiğinie vurgu yapılırken, AKP hükümetine bu insanlık dışı örgüte destek vermekten vazgeçmesi çağrısında bulunuldu.

Konuşmaların ardından cenaze töreni 'Kobanê IŞİD'e mezar olacak' sloganıyla son buldu.