Uzun yürüyüş başladı

Uzun yürüyüş başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komplonun 16’ncı yılında Avrupa’da yaşayan Kürtler, 3 koldan Strasburg’a yürüyüyor. Birinci kol bugün Almanya’nın Frankfurt kentinde yürüyüşe geçti.

Bugün öğle saatlerinde Frankfurt Haptwache’de kitlesel bir basın açıklamasının ardından yürüyüş başladı. Basın toplantısına PYD Eşbaşkanı Salih Muslim’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Gençlerin yoğunlukta olduğu yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah  Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra "Kobanê'den Şengal'e Özgürlük için yürüyoruz",  “Öcalan’a özgürlük Kürdistana statü", “PKK yasağı kaldırılsın“ ve „Rojava devrimi desteklensin“ pankartlar taşınıyor. Yürüyüşçüler sık sık “Bijî Serok Apo“ ve “Bijî Berwxedan’a Kobanê“ gibi sloganlar atıyor.

'HERKES YÜRÜYÜŞE KATILMALI'

Cîwanên Azad adına konuşan Mordem Botan, “Kobanê’de bugün Kürt kadınları ve gençlerinin önclüğünde büyük bir direniş gerçekleştirilmiştir. Kobanê’de gençlerin öncülüğünde yaratılan değerler nasıl zafere ulaşıltıysa burada aynı zafer ruhuyla mücadele edeceğiz. Bugünki yürüyüşümüzde bu mücaüdelenin bir parçasıdır. Ciwanên Azad olarak Avrupa’da Rojava kantonlarının tanınan kadar eylemler içerisinde olacağız. Avrupa‘daki bütün cağrımızda bu onurlu yürüyüşte yerlerini almalıdır“dedi.

‘HALKIMIZ YÜRÜYÜŞE KATILMALI’

NAV-DEM yöneticisi Bahattin Doğan da, uluslararası komployu kınayarak, “Biz Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komployu kınamak için Avrupa’nın üç farklı ülkesinden Starbourg’a yürüyüyoruz. Bugün de bu yürüyüşlerin ilkini Frankfurt’ta başlatıyoruz.  Ana sloganımız „Öcalan’a Özgürlük-Kürdistan’a Özgürlük“ olacaktır. Bütün halkımızı bu yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz“ diye konuştu.

‘ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ’

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim ise Kürt gençlerinin başlattığı yürüyüşü selamladı. Muslim konuşmasına şöyle devam etti: “15 Şubat komplosu Abdullah Öcalan, şahsında halkımıza yönelik bir operasyondu. Örgütlü halkımız bu komployu boşa çıkardı. Ama hala devam ediyor. Komplo ancak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan aramıza geldiği zaman bitmiş olacak. Onun için mücadele etmemiz gerekiyor.  Bugün bunun mücadelesini veriyoruz. Kürt halkı Kobanê’de ve Şengal’de DAİŞ’e karşı büyük bir mücadele ediyor. Bu bir insanlık mücadelesidir. Herkesin bu mücadeleyi desteklemesi gerekiyor.“

Salih Muslim, konuşmasını Kürtlere yürüyüş ve mitinge  katılmaya çağırarak, sonlandırdı.

Yürüyüşçüler, bu akşam Akşam Neu-İsenburg kasabasına kadar yürüyüecek, yarın sabah, Neu-İsenburg’tan çıkarak, Strasbourg’a doğru yola çıkacak.