Londra’da başbakanlık binası önünde açlık grevi

Londra’da başbakanlık binası önünde açlık grevi

DAİŞ çetelerinin Kobane kantonuna yönelik saldırılarını protesto etmek ve Kobane ile dayanışma amacıyla iki haftadır başkent Londra’da her gün yapılan eylemler açlık greviyle devam ediyor. ‘Kobane’yi savunma, insanlığı savunmaktır’ şiarıyla açlık grevi başlatan Kürdistanlılar, Kürt halkına yönelik saldırılar devam ettiği müddetçe eylemlerine aralıksız devam edeceğini açıkladı.

Britanya Kürt Halk Meclisi öncülüğünde Downing Caddesinde bulunan başbakanlık binası önünde açlık grevi başlatan Kürdistanlılar 4 Ekim tarihine kadar taleplerini dillendirecek. 

Akşam saat 18:00’de Trafalgar meydanında toplanan Kürdistanlılar ve dostları bir süre meydanda eylemlerini devam ettirdikten sonra Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti.

Üzerinde İngilizce olarak ‘Kobane’de DAİŞ terörüne karşı direnen Kürt halkını destekleyin’ yazılı büyük pankart açan taleplerini içeren bildirileri de caddeden geçenlere dağıtıyor. Bildiride, 15 Eylül’den bu yana DAİŞ çetelerinin Kobane kantonuna yönelik saldırıları hakkında bilgilendirme yapılırken, açlık grevi amacı ve talepleri belirtiliyor. Altı maddede topladıkları talepleri şöyle:

-Birleşik Krallık devleti İşid’e karşı savaşan Kürt güçlerine ihtiyaç duyulan silah yardımını yapması,

-Birleşik Krallık, AB ve ABD’nin Rojava’da özerk yönetimleri ilan edilen her üç kantonu resmi olarak tanıması,

-Birleşik Krallık devleti, başta Türkiye olmak üzere İşid’e destek veren tüm ülkelere yönelik ambargo uygulaması,

-NATO, üyesi olan Türkiye’nin İşid’e yönelik silah yardımını acilen durdurması,

Birleşmiş Milletler, Türkiye tarafından önerilen tampon bölge planına asla müsaade etmemeli,

-Birleşmiş Milletler ve Kadın örgütleri, kaçırılan kadınların akıbeti hakkında soruşturma başlatmalı ve kurtarılmaları için harekete geçmeli.

‘Kobane’yi savunma, insanlığı savunmaktır’ denilen açıklamada insanlıktan yana olan tüm çevreleri Kobane’deki çığlığı duymaya ve o çığlığın gereklerini yapma çağrısı yapıldı.