IŞİD’ten kurtarılan genç ailesine teslim edildi

IŞİD’ten kurtarılan genç ailesine teslim edildi

IŞİD’e katılmak için yaklaşık 4 ay önce Rojava’a geçmek isterken Afrin Kantonu asayişi tarafından yakalan Selçuk Akar, Kanton içişleri bakanı ile asayiş yönetim üyesi Şekur Tevfik tarafından babasına teslim edildi. Almanya’dan oğlunu almaya gelen baba Kenan Akar oğlunu çetelerden kurtardığı için kanton yönetimi ile Rojava yönetimine şükran borcu olduğunu söyledi.

AİLESİ ALMANYA’DAN ÇAĞRILDI

IŞİD’e katılmak için Reyhanlı’dan Atmê üzeri Rojava geçmek isterken Afrin Kanton asayişi tarafından yakalan Selçuk Akar Almanya’dan çağırılan babası Kenan Akara teslim edildi. Yaklaşık üç ay önce asayiş tarafından yakalanan Selçuk Akar için önce Almanya’daki ailesine haber verildi. Afrin kantonuna ulaşan baba Akar’a oğlu Selçuk Akar, Afrin Kantonu İç İşleri Bakanı Hasan Bayram ve Asayiş Yönetim Üyesi Şekur Tevfik tarafından teslim edildi. Teslim etme sırasında konuşan Selçuk Akar’ın babası Kenan Akar Afrin Kanton yönetimine teşekkür ederek oğlunu çetelerden kurtarıp kendisine teslim ettikleri için şükran borçlu olduğunu söyledi.   

OĞLUM KANDIRILDI

Almanya’dan oğlunu teslim almaya gelen baba Kenan Akar oğlunun Alman camilerinde cihad adıyla kandırılarak buralara kadar gönderildiğini söyledi. Akar şu açıklamalarda bulundu, “Almanya’da ağırlıklı olarak Kürtlerin, Arapların, Türklerin hatta milli görüşçüleri dahi gittiği camiler var. Ben bu camilerin hepsine girip çıkmışım. Almanya’da bu camilerde de gençler cihad adıyla örgütlendirilip gönderiliyor. Ancak daha çok Almanlara ait camilerde gençler kandırılıp beyinleri yıkanıyor. Bu camilerde Alman Müslümanlar Almanca vaazler veriyor. Bu Alman dindarların hepsi çok iyi eğitilmiş insanlardır. Ve özellikle Müslüman ülkelerden gelip yerleşen diaspora gençleri üzerinde çalışıyorlar. Onların cihad adıyla kışkırtıp buralara gönderiyorlar.  Bu camilerden Almanya’nın her tarafından varlar. Ancak en fazla Wupertal bölgesinde var. Bu camilerin hepsi Suudi Arabistan desteklidir. Bu camilerdekilerin hepsi de Arabistan’da eğitilmişlerdir. Bu camilerden diğer tüm camilerde Kuran dağıtıyorlar. Sokaklarda Kuran dağıtıyorlar. Benim oğlumda bu camilerden birine gittiği için tuzaklarına düşürdüler ve buralara kadar sürüklediler.”

Oğlu Afrin Asayişi tarafından yakalandıktan sonra kendisini alması için kendileriyle telefonla görüştürüldüğünü söyleyen baba Akar, “oğlum yakalandıktan kısa bir süre sonra bir gün telefonla beni aradı. Kürtler tarafından yakalandığını söyleyerek gidip onu almamı söyledi. Bunları söyledikten sonra şu ilginç gerçeği de söyledi. Baba burada Müslümanlık adına insanları öldürüyorlar. Gel beni buradan al dedi. Bunun üzerine ben de işlemlerimi başlatıp gelip şimdi oğlumu aldım ve geri gideceğim.”

Oğlunun kandırıldığını fark ettiğini bunun için Alman polisine başvurduğunu hatta bir keresinde geçmek isterken polis tarafından havaalanında yakalanıp pasaportuna el konulduğunu belirten Akar, ancak daha sonra İtalya’ya geçerek oradan Rojava’ya geçtiğini söyledi.

Oğlu ve onun gibi binlerce gencin yaşadığı gerçeklikten dolayı bunun doğru olduğuna inandığını belirterek, Avrupa ülkelerinde yaşayan anne ve babalara çocuklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

İNSANİ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ

IŞİD tuzağına düşüp Asayiş tarafından yakalanarak kurtarılan Selçuk Akar’ın babasına teslim ederken konuşan Afrin Kantonu İçişleri Bakanı Hasan Bayram çete grubu tarafından tuzağa düşürülen gençlere karşı insani görevlerini yaptıklarını söyledi. Bayram Asayiş güçleri tarafından yakalanan tüm çete üyelerine ahlaki ve insani bir çerçevede yaklaşarak onları yeniden aileleriyle ile topluma kazandırmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi, “Onlara gerçeği kim olduğumuzu ne için direndiğimizi anlatıyoruz. Onların düşürüldüğü yanlış yolu onlara kavratmaya çalışıyoruz. Birçoğu zaten yakalandıkları andan itibaren ilk şoklarını yaşıyorlar. Çünkü gençlere sizi kafirlerle savaşacaksınız diyerek üzerimize salıyorlar. Yakalananlar ezan sesini duyunca ilk şoklarını yaşıyor. Ve o ondan itibaren ailelerine dönmek istediklerini söylüyorlar. Bizde bağlantı kurabildiklerimizin aileleriyle bağlantıya geçerek çocuklarını ailelerine teslim ediyoruz. Bağlantıya geçmediklerimizi de Rojava geçmek için kullandıkları Türkiye topraklarına göndererek oradan ülkelerine gitmelerini sağlamaya çalışıyoruz. İşte bu gün Almanya’dan oğlu IŞİD tuzağına düşürülen Kenan Akar beyefendi oğlunu almak için çıkıp gelmiş. Biz de büyük bir sevinçle oğlunu babasına teslim ediyoruz. Keşke çocukları bu çete ve ölüm grubunun tuzağına düşürülen tüm anne ve babalar Kenan bey gibi duyarlı olsalar diyoruz.”