HPG gerillası Karaşi’nin cenazesi sınırdan alındı

HPG gerillası Karaşi’nin cenazesi sınırdan alındı

Şengal'de yaşamını yitiren HPG gerillası Hidayet Karaşi'nin (Munzur Kiçî) cenazesi, Habur Sınır Kapısı'nda ailesine teslim edildi. Teslim alınan cenaze otopsi yapılmak üzere Amed’e doğru yola çıkarıldı. 

Şengal'de, DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalarda 30 Ocak günü yaşamını yitiren HPG gerillası Hidayet Karaşi'nin (Munzur Kiçî) cenazesi, getirildiği Habur Sınır Kapısı'nda ailesince teslim alındı. Aile ile birlikte HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi sınır kapısına geldi. 

Sınır kapısındaki işlemlerin ardından "Şehit namirin" sloganları ile teslim alınan cenaze, ambulansa konularak Silopi Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. Yüzlerce araçlık konvoy da ambulansa eşlik etti. Yol güzergahı boyunca İpekyolu'nda seyreden araç şoförleri ve yol kenarındaki esnaflar da zafer işaretleri ile cenaze konvoyunu selamladı. 

Başverimli (Tilqebin) Beldesi ve Cumhuriyet (Avaşin) Mahallesi'nden geçildiği sırada yüzlerce kişi konvoyu alkış ve sloganlarla karşıladı. Karşılama sırasında KCK, PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerini açan kitle, cenaze arabasının önünde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında kadınların HPG gerillası Karaşi'nin cenaze arabasını önüne yerleştirilen dev posterine kapanıp öpmesi, duygusal anlar yaşanmasına yol açtı.

Burada yapılan karşılamanın ardından yoluna devam eden cenaze konvoyu, Silopi ilçe merkezinde de yine binlerce kişi tarafından alkış ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Yapılan karşılamanın ardından hastaneye ulaşan cenaze aracından, alkış ve sloganlar eşliğinde tabutu omuzlarına alan gençler, tabutu morga kaldırdı. 

Ardından da binlerce kiyi, morgun önünde savcılıkça yapılacak ön otopsi işlemlerinin tamamlanmasını bekledi. Bekleyiş sırasında da sık sık Öcalan, PKK ve YPG lehine sloganlar atıldı. 

Buradaki işlemin sonlanması üzerine HPG gerillası Karaşi'nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Bunun üzerine yeniden cenaze aracına yerleştirilen cenaze, yola çıkarılmak istendi. Cenaze arabasının önünde geçen binlerce kişi, İpekyolu'na kadar cenaze aracının önünde yürüdükten sonra aracı uğurladı. 

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından HPG gerillası Karaşi'nin cenazesi yeniden Şırnak'ın Cizre ilçesine getirilerek burada son yolculuğuna uğurlanacak.