Gençlerden Almanya’daki çete örgütlenmelerine ilişkin açıklama

Gençlerden Almanya’daki çete örgütlenmelerine ilişkin açıklama

Avrupa Apocu Gençlik İnisiyatifi, özellikle Almanya’da örgütlenen ve kendilerine “MEDIA EMPIR MC” ismini veren gruba ilişkin bir açıklamada bulundu. Kürt halkının içinden geçtiği hassas süreç ve kazanımlarından faydalanmak isteyen bu kesimin sistem denetiminde mafya, çetecilik, farklı kriminal işlere bulaştığını, adeta toplumsal kanser denilebilecek tarzda örgütlendiğine dikkat çekti. Bu kesimin, denetiminde mafya, çetecilik, farklı kriminal işleri de Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin argümanları ve değerlerini kullanarak yaptığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yayan Avrupa Apocu Gençlik İnisiyatifi, içinden geçilen bu dönemde başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu’da büyük kırımlalar ve toplumsal, siyasal alt üst oluşların yaşandığını kaydetti.

Kürdistan özgürlük hareketinin verdiği devrim mücadelesinin Rojava devriminde somutlaşarak, yaşam bulduğu, diğer tarafta ise, gerici, faşist, sömürgeci güçlerin ve bunların güdümündeki barbar çetelerin Kobanê’den Şengal’e bütün Kürdistan ve Ortadoğu’daki katlilam dayatmasının sürdüğünü ifade etti.

Bu gerici güçlere ve bunların bölgesel, uluslararası destekçilerine karşı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve devrimci, demokrat güçlerin uzun bir süredir amansız bir mücadele verdiği de belirtilen açıklamada, “Bu mücadele özellikle Kobanê, Şengal direnişi somutunda bütün dünya kamuoyunu ve insanlığın gözü önünde yaşanmaktadır” denildi.

Dünya kamuoyunun Kobanê direnişine karşı duyarlığı, Kürt halkına karşı büyük bir sempati ve dayanışma geliştirdiğine de dikkat çekilen açıklamada, dünya genelinde yürüyüşler, kampanyalar, inisiyatiflerin yanı sıra maddi ve manevi desteklerin sağlandığı, bağışlar toplanarak Kobanê ve Şengal direnişinin sahiplenildiğini kaydetti.

Böylesi sahiplenme ve desteğin açığa çıktığı bir süreçte, bir kesimin bu süreci kendi çıkarları için değerlendirmek istediği, maddi, manevi ve farklı anlamlarda çıkar amaçlı yaklaşımların ortaya çıktığını kaydeden Avrupa Apocu Gençlik İnisiyatifi, özellikle son dönemlerde Almanya’da gençlik içerisinde yayılan ve kendilerine farklı isimler takan bir takım gruplar olduğunu kaydetti.

Avrupa’da kimlik, sosyal ve kültürel krizden kaynaklı perspektifsizliğin yaşandığını belirten Avrupa Apocu Gençlik İnisiyatifi şunları ifade etti: “Sistemin de olumsuz etkileri ile birlikte madde bağımlılığından, kriminaliteye, gerici güçlerin etkisiyle birey olarak tükenmeye kadar çok yönlü bir bunalım yaşanmaktadır. Gençliğin bu tip olumsuz durumlarını fırsat bilen bazı kişi ve çevreler, sistemin gözetiminde gençleri mafya, çetecilik, farklı kriminal işlere bulaşan kesimler gruplar şeklinde örgütleniyor. Bu örgütlenmesini de Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin argümanları ve değerlerini de kullanıyor. Özellikle son dönemlerde Kobanê’den Şengal direnişini zemin alarak, gençleri çevrelerinde toplayan, fakat daha önce fuhuş, kriminal faaliyetler, haraç, çetecilik, şiddet türü yolsuzluklara bulaşmış bazı kişiler özellikle Köln ve çevresinde faaliyette bulunmaktadır.

Kendilerine ‘MEDİAN EMPIRE MC’ adını veren bur grubun Almanya çapında örgütlenmeye çalışan mafyavari çete gruplarından sadece bir tanesidir.”

Geçmişte birçok kriminal, kirli işlere bulaşan bu grubun şu anda Kobanê, Şengal için çalışma yürüttüğünü öne sürerek ve farklı Kürt ve Kürt olmayan organizasyonlarla bu çerçevede ilişkiye geçerek rant sağladığını kaydeden Avrupa Apocu Gençlik İnisiyatifi, “Burada başta kendisine ‘MEDIAN EMPIRE MC’ adını veren grubu ve bu grubun arkasındaki karanlık kişileri, yine Almanya ve Avrupa çapında bu tip mafyavari, çeteler şeklinde Kürdistan gençliği içinde örgütlenmeye çalışan kesimleri açık bir şekilde uyarıyoruz. Bu örgütlenmeleri başta Kürdistan gençliğini ve genel olarak da gençliği kirletmekte ve yoz yaşama sürüklemektedir. Daha önce defalarca kendilerini uyarmamıza rağmen, kirli faaliyetlerini halinde bu durumu kabul etmeyeceğiz” dedi.

Avrupa Apocu Gençlik İnisiyatifi, Almanya ve Avrupa’da yaşayan gençliğe, demokratik gençlik örgütlerine, bu tip kriminal, mafyavari çetelere karşı duyarlılık çağrısında da bulundu.

Bu kesimlere gerekli tavrın gösterilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Bu çetelerin toplumumuzu kirletmelerine izin vermemeliyiz. Bir taraftan kapitalist sistemin bize dayattığı asimilasyon ve yoz yaşama karşı mücadele ederek, yine bu tip çetelere karşı durarak, yaşadığımız her alanda demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü toplum paradigması ile özgür yaşamı inşa etmeye ve Kürdistan diriliş mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.