Esenyurt’ta DAİŞ’e ‘yardım’ çadırı, Kürtlere gaz bombası!

Esenyurt’ta DAİŞ’e ‘yardım’ çadırı, Kürtlere gaz bombası!

Esenyurt ilçesinde DBP ilçe örgütü öncülüğünde Kobanê'ye dönük DAİŞ saldırılarını protesto yürüyüşünde ateşlenen gerçek mermilerin sırtından yaralanan inşaat işçisi Tanju Aydemir ile gaz kapsülüyle burnu kırılan fabrika işçisi İbrahim Tanış, ANF’ye konuştu. Bir aylık iş göremez raporu alan Aydemir, BİM market üzerindeki daireden bir şahsın Kürt kimliğine yönelik ağır hakaretler yağdırarak kitlenin üzerine ateş açtığını aktardı. Esenyurt DBP İlçe Eşbaşkanı Mahmut Çakar ise, Esenyurt’un ortasında AKP’ye yakın bazı derneklerin DAİŞ’e “yardım toplamasına” göz yuman emniyetin, Kobanê’ye dönük saldırıları protesto eden Kürt halkının hedef aldığına dikkat çekerek, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ile İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Türker hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

Çalışmak için memleketi Muş’tan İstanbul’a gelen inşaat işçisi Tanju Aydemir’i diğer işçilerle kaldığı evde ziyaret ettik. Sırtının sağ tarafından aldığı kurşun yarasından ayakta durmakta zorlanan Aydemir, hala yaşananların şokunda. Sınır kapısında gerçekleşen nöbete katılamamanın verdiği üzüntüyle, DBP öncülüğünde Kobanê direnişine destek için 28 Eylül günü gerçekleşen yürüyüşe katıldığını belirten Aydemir, ancak Kürt halkına dönük tahammülsüzlüğünün kendilerini burada da bulduğunu söyledi.

BİR ŞAHIS KÜRT KİMLİĞİNE YÖNELİK HAKARETLERLE ÜZERİMİZE KURŞUN YAĞDIRDI

Aydemir yaşananları şöyle anlattı: “ DAİŞ çetelerine Kobanê dönük saldırılarını protesto etmek için yaklaşık 2 bin kişilik bir kitleyle Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'ndan AKP Esenyurt ilçe binasına yürüyüşe geçtik. Ne oluyor dememize kalmadan basın açıklaması yapacağımız AKP İlçe binasının önünde polis ve AKP’lilerin saldırısına uğradık. Üzerimize sıkılan tazyikli su ve atılan gaz bombaları ve plastik mermilerden korunmak için ilk etapta DBP ilçe binasına geri döndük. Buradan Bağlarçeşme’ye doğru tekrar yürüyüşe geçtik. Sloganlar eşliğinde BİM marketin önüne geldiğimizde, marketin üst katında oturan 35 yaşlarında, kel bir şahıs, pencereyi açıp kimliğimize yönelik çok ağır hakaretler yağdırmaya başladı. Kitlenin ona tepki göstermesi üzerine elinde tutuğu silahı üzerimize ateşlemeye başladı. Kaçışırken, sırtımın sol tarafında bir sızı hissetim ve o zaman vurulduğumu anladım.”

Apar topar Esenyurt Devlet Hastanesine kaldırılan Aydemir, merminin sırtını sıyırdığı ortaya çıktı. Mermi ile yaralanmasına rağmen, kendisini muayene eden doktorların ısrarla cisim olarak not edildiğine dikkat çeken Aydemir, “ Ölsek neyle öldüğümüz bile ortaya çıkmayacak” diye konuştu. 1 aylık çalışamaz raporu aldığını ve bu nedenle iki kez mağdur olduğunu vurgulayan Aydemir, “ Biz Kürtler her yerde hedefiz” dedi.

KOBANÊ İÇİN GEREKİRSE ÖLÜME DE GİDERİZ !

Polis saldırısı esnasında yaralanan bir diğer kişi ise 24 yaşındaki İbrahim Tanış’tı. Polisin yoğun saldırısı altında DBP ilçe binasına sığınan ve caddeden karşı karşıya geçerken, çevik kuvvet ekiplerinin hedef alarak sıktığı gaz kapsülü burnuna isabet eden Tanış, kanlar içinde kalmasına rağmen yürüyüşü yarıda kesmedi. Eskule alışveriş merkezinin orada bir şahsın kitleye dönük, “ Bu Kürt gençlerini öldürmezseniz burada her gün eylem yaparlar” diyerek halkı galeyana getirmeye çalıştığına dikkat çeken Tanış, “ Burada yaşanan kısa süreli gerginlik sonrası zaten BİM marketin orada kurşun yağmuruna tutulduk” dedi. Kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesinde burnunun kırıldığı ortaya çıkan Tanış, “ Bizi bir burun kırıklıyla yıldıramazlar. Kobanê’de direnen halkımız için gerekirse ölüme de gideriz” dedi.

DAİŞ’E GEÇİŞ, KÜRT HALKINA SALDIRI!

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan DBP Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Mahmut Çakar ise bu saldırılardan sorumlu olan Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ile İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Türker hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Maruz kaldığı yoğun gazdan sesi kesilen Çakar, AKP’ye yakın bazı derneklerin Esenyurt meydanında çadır kurup DAİŞ’de yardım toplamasına göz yuman emniyetin, yine Kürt halkına saldırmayı görev edindiğini söyledi.