Rusya, Batı’nın ‘tehditlerine’ nükleer tatbikatla yanıt verecek!

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Batılı liderler tarafından Moskova'ya karşı yapılan “tehditlere” yanıt olarak “yakın gelecekte” nükleer tatbikat çağrısında bulunduğunu duyurdu.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın düzenleyeceği nükleer tatbikatlar, aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da bulunduğu “Batılı temsilcilerin” Ukrayna'ya “NATO askerleri” gönderilmesi olasılığına ilişkin açıklamalarına bir yanıt niteliği taşıyor. 

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, bu liderlerin “Ukrayna'ya silahlı birlikler gönderme arzusundan ve hatta niyetinden, başka bir ifadeyle Rus ordusuna karşı NATO askerlerini yerleştirmekten bahsettiklerini” söyledi. 

Emmanuel Macron kısa bir süre önce Moskova'nın Ukrayna'daki “cephe hatlarını” yarması halinde Batı birliklerinin sahaya gönderilmesinin olasılık dışı olmadığını yinelemişti. 

Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batılı liderler tarafından Moskova'ya yöneltilen “tehditlere” yanıt olarak “yakın gelecekte” Ukrayna yakınlarında konuşlu birliklerin katılacağı nükleer tatbikatlar düzenlenmesi talimatı verdiğini duyurdu.

Bakanlığın Telegram'da yayınladığı açıklamada “Tatbikat sırasında, stratejik olmayan nükleer silahların hazırlanması ve kullanılması konusunda eğitim almak için bir dizi önlem alınacaktır” denildi. 

Tatbikatın, “bazı Batılı yetkililerin Rusya'ya yönelik kışkırtıcı açıklamaları ve tehditlerinin” ardından ordunun “hazır olma durumunu korumayı” amaçladığı belirtildi.