İran: Kaza yerinden sinyal alındı

İranlı yetkililer, içinde Cumhurbaşkanı Reisi'yi ve 8 kişinin bulunduğu helikopterin düştüğü yeri tam olarak tespit ettiklerini açıkladı.

Devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre, bölgedeki askeri komutanlardan biri, askeri ekiplerin İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düştüğü yere doğru ilerlediğini söyledi.

Kazanın meydana geldiği Doğu Azerbaycan vilayetinin İslam Devrim Muhafızları Kolordusu komutanına göre, helikopterden ve kaza mahallindeki mürettebat üyelerinden birinin cep telefonundan bir sinyal alındı.

IRNA'ya göre komutan, "Askeri güçler bölgeye doğru gidiyor ve iyi haberler almayı umuyorlar" dedi. 

İran'ın Tasnim haberine göre, Pazar günü İran'ın kuzeybatısında düşen helikopterde  İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dış İşleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan; Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi Melik Rehmeti, Tebriz'in cuma namazı imamı Muhammed Ali Alihaşim'in yanı sıra bir pilot, yardımcı pilot, ekip şefi, güvenlik şefi ve bir koruma daha bulunuyordu.

NE OLDU?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve diğer birkaç yetkiliyi taşıyan helikopter, Pazar günü ülkenin Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde düştü.

Aşırı soğuk hava ve yoğun sis, kurtarma çalışmalarını engelledi ve kaza yerinin kesin yerinin belirlenmesini geciktirdi.

İslam Devrim Muhafızları Komutanı, birkaç saat boyunca kaza yerini araştırdıktan sonra, helikopterden ve bir yolcunun cep telefonundan kurtarma ekiplerinin tam yeri bulmasına olanak tanıyan bir sinyal alındığını söyledi.